img03

Marko Novaković

Marko Novaković (Beograd, 1971.) je filmski, televizijski i pozorišni reditelj, član žirija međunarodnih TV festivala "Golden Chest" (Plovdiv 2002.) i "Golden Albena" (Albena 2003.) kao i član internacionalnog žirija za nagrade "Emi" za vanenglesko govorno područje (2004). Režirao pozorišne predstave, kratke igrane filmove, TV emisije, prenose koncerata, kvizove, šou programe, muzičke i reklamne video spotove. Član je udruženja filmskih i TV umetnika Srbije.

Diplomirao je režiju na Akademiji umetnosti Univerziteta u Novom Sadu 1994.

Dobitnik je nagrade za režiju filma Priča o povratku, na festivalu kratkometražnog i dokumentarnog filma u Beogradu 1993, nagrade za kameru u filmu Dan za sebe na festivalu Zlatni vitez (Novi Sad, 1994) kao i specijalne nagrade žirija za dugometražni film Maska na međunarodnom filmskom festivalu »Listapad« u Minsku (Belorusija).

U kategorijama muzičkih programa osvojio je Grand Prix na međunarodnom TV festivalu »Golden Albena« (u Bugarskoj) sa emisijom Na istoku zapada (2004.) kao i specijalnu nagradu u kategoriji klasične muzike za emisiju Putovanje kruga (2002.) na istom festivalu.

Filmografija:

    Maska (2007)
    Neko me ipak čeka (2009)
 

Filmovi:
Serije: Zverinjak