img03

Nada Šargin

Nada Šargin je srpska glumica rođena 19. januara. 1977. godine u Zrenjaninu. Nakon završene škole i gimnazije u rodnom gradu, upisala je Akademiju umetnosti u Novom Sadu u klasi profesorke Vide Ognjenović. Pozorišnu karijeru započela je u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, a danas igra u više beogradskih pozorišta.

Za svoj rad dobila je razna priznanja, kako domaća tako i inostrana.Nada Šargin je prvu filmsku ulogu imala u drami Žurka. Iste godine prijavila se na audiciju za ulogu Lane u filmu Diši duboko, ali je ta uloga pripala njenoj najboljoj prijateljici Jeleni Đokić. Sledeće godine je snimala triler Krojačeva tajna.

Prvu veliku ulogu imala je u filmu Olega Novkovića Sutra ujutro, za koju je dobila nagradu za najbolju žensku ulogu na 41. filmskim susretima u Nišu.
Filmografija:
2004. Žurka Vera
2006. Krojačeva tajna devojka sa sprata
2006. Sutra ujutru Sale
2007. Tegla puna vazduha Nada
2007-2008. Vratiće se rode Marina
2008. Čarlston za Ognjenku mlada
2008. Miloš Branković Mira
2008. Nije kraj Desa
2008. Turneja šankerka Mira
2008. Pogled s prozora
2009. Neko me ipak čeka Nada
2010. Žena sa slomljenim nosem Jasmina
2011. Kako su me ukrali Nemci Eli
2011. Praktični vodič kroz Beograd sa pevanjem i plakanjem Jagoda
2011. Zverinjak Anđa
2012. Kad svane dan Marija
2012—2013. Folk (TV serija) Galina
2014. Tražim pomilovanje ili velika tajna
2014. Jagodići: Oproštajni valcer