img03

Milorad Mandić Manda

Milorad Mandić umetničkog imena Manda (3. Maj 1961 - 15 Jun, 2016) rođen je u Beogradu, gde je diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti kod profesora Vladimira Jeftanovića.
 
Odmah nakon diplome Milorad je postao članom dečjeg pozorišta „Boško Buha“.
Milorad Mandić je srpski voditelj i glumac koji je glumio u mnogim filmovima i serijama. Osim šta se dokazao kao veliki talenat u glumi Milorad se oprobao i na drugim delovima scene, pa je tako neko vreme vodio i emisiju za decu.
 
Veliki momemnat u njegovoj karijeri bila je 1989. godina kada je snimio preko 270. epizoda emisije „Bajka za laku noć“. Samo šest godina posle radio je kao voditelj na RTV Pink gde je vodio emisiju „Više od igre“. Iste godine kada je počeo da radi za emisiju „Bajka za laku noć“, Milorad je počeo da vodi i dečju emisiju „S one strane duge“.
Osim kao voditelj na televiziji Milorad Mandić je glumio u mnogim poznatim filmovima kao što su: „Lepa sela lepo gore“, „Ivkova slava“, „Rane“, „Mrtav hladan“, „Jesen stiže dunjo moja“, „Ringeraja“, „Mi nismo anđeli“, „Sivi kamion crvene boje“, „Apsolutnih sto“, „Pljačka Trećeg rajha“, „Klopka“, „Promeni me“, „Selo gori, a baba se češlja“…