img03

Gordana Boškov

Gordana Boškov rođena 1941 u Melenci.
"Buđenje pacova (1997)" je njen treći igrani film.
Film "Šta je s tobom Nina (1984)" učestvovao je na festivalu Taorima, Italija i na festivalu u Palermu.
Dobila je nagradi "Golden Paladino" kao najbolji režiser.
Film "U zatvoru (1985)" je njen drugi igrani film, dok prvi film sto je režisirala je bio kratak dečiji igrani film "E baš ću naći te zvezde (1968)", koji je učestvovao na festivalu u Veneciji, Krakow-u i Teheran-u.

Filmografija:

Režiser:

 1997 Budjenje proleca
 1992 Dunav ceka saradnju
 1990 Dinastija Karadjordjevic
 1990 Plavi putevi
 1985 U zatvoru
 1984 Sta je s tobom, Nina
 1981 Izmedju mene i mog cutanja
 1973 Deset godina Kombinata P I K Tamis, Pancevo
 1968 Muska voda
 1968 E bas naci cu naci te zvezde

Pisac:

 1997Budjenje proleca
 1990 Dinastija Karadjordjevic
 1985 U zatvoru
 1984 Sta je s tobom, Nina

Filmovi: Vracanje, Špijun na štiklama
Serije: