img03

Nataša Drakulić

Nataša Drakulić rođena je 1979. godine u Bihaću. Odrasla je u Lici, Hrvatskoj. Od 1995. živi u Beogradu gde je diplomirala na Fakultetu političkih nauka i Fakultetu dramskih umetnosti.

Napisala je 3 pozorišne drame i niz radio-drama realizovanih na Radio Beogradu. Scenaristkinja je 5 epizoda igrano-dokumentarnog serijala „Zaboravljeni umovi Srbije“ o Aleksandru Solovjevu, Vladimiru Dvornikoviću, Ivanu Đaji, Kosti Stojanoviću i Milanu Vlajincu na Radio-televiziji Srbije. Uz Aleksandra Đaju, scenaristkinja je i igrane serije od deset epizoda „Mansarda“ na istoj televiziji. Zajedno sa Radoslavom Pavlovićem napisala je scenario za dokumentarno-igrani film „Krušedol“ Radio-televizije Vojvodine. Scenarista je muzičko-plesnog projekta za mlade „TNT“ (Totalno novi talas) emitovanog na Radio-televiziji Republike Srpske. Scenarista je festivala „Beovizija“ 2009. Koscenarista dokumentrnog filma "Gringo" u režiji Darka Bajića 2011-te kao i mjuzikla "Glavo luda" u režiji pozorišta na Terazijama (Teatar T) čija je premijera bila u septembru 2012. Odgovrorni urednik redakcije dečjeg i školskog programa RTS-a.

Napisala je scenario za 120 epizoda telenovele "Zaustavi vreme" hrvatske producentske kuće AVA, prvi projekat, koji je radila beogradska ispostava AVA-e. Zamenila je Jelenu Veljaču kao koscenaristkinju (saradnja sa Natašom Antulov) na telenoveli "Zakon ljubavi" iste kuće, nakon što je dotična isključena iz projekta.

Drame

Izvedene drame:

    Reci da
    Neke stvari i ostalo
    Frensis

Radio-drame:

    Srčani udar
    Osvajanje meseca-minijature
    Muzika kao san
    Stan
    Visoke potpetice
    Tuba
    Milenko Stojković — priča o herojstvu i prijateljstvu
    Mehmed paša Sokolović
    Gostionica kod srećne zvezde
    Sumatra

Knjige za decu:

Objavila nekoliko knjiga za decu:

    Vila Ružica
    Despotica Teodora
    Lila to sam ja.
 

Filmovi:
Serije: Ubice mog oca