img03

Miodrag Nikolić

Miodrag Nikolić (28 Jul, 1925 - 17 Avgust, 2007) je bio scenograf, poznat po svom radu na:

"Mrtav 'ladan (2002)"
"Gore dole (1996-1997)"
"Lajanje na zvezde (1998)"
"Kako je propao rock and roll (1989)"

Filmografija:

 2002 Zona Zamfirova
 2002 Mrtav 'ladan
 2001 Tesla ili prilagodjavanje andjela
 2000 Dug iz Baden - Badena
 2000 Pronalazaci
 1998 Dzandrljivi muz
 1998 Ne mirise vise cvece
 1998 Lajanje na zvezde
 1996-1997 Gore dole
 1995 Kraj dinastije Obrenovic
 1994 Slatko od snova
 1993 Mrav pesadinac
 1992 Tango argentino
 1991 Original falsifikata
 1990 Poslednji valcer u Sarajevu
 1990 Bernisa, jaca od smrti
 1989 Vreme cuda
 1989 Balkan ekspres 2
 1989 Kako je propao rokenrol
 1989 Balkan Express 2
 1989 Vreme cuda
 1988 Tajna manastirske rakije
 1987-1988 Vuk Karadzic
 1987 Lager Nis
 1985 Orkestar jedne mladosti
 1983 Timocka buna
 1982 Savamala
 1978 Nije nego
 1977 Zovem se Eli
 1976 Kuhinja
 1976 Uzicka Republika
 1974 Uzicka Republika
 1971 Uloga moje porodice u svjetskoj revoluciji
 1967 Massacre in the Black Forest
 1966 In the Shadow of the Eagles
 1966 Agent Joe Walker: Operation Far East
 1966 Pre rata
 1960 Bolje je umeti
 1960 The Cossacks
 1958 Tempest
 1951 Njena lutka crvenkapa

Filmovi: Mrtav ladan, Uzicka republika
Serije: