img03

Danka Pavlović

Danka Pavlović (27 Novembar, 1912, Beograd - 16 Decembar , 2009) je bila kostimograf i šminker.

Poznata je po:

"Marš na drinu (1964)"
"užička Republika (1974)"
"Pop Čira i Pop Spira (1957)"
"Dr (1962)"

Filmografija:

 1979 Kakav dan
 1979 Osma ofanziva
 1977 Miris poljskog cveca
 1976 Uzicka Republika
 1975 Andra i Ljubica
 1975 Dolje s oruzjem
 1975 Ignjatovic protiv Gebelsa
 1975 Povratak lopova
 1974 Uzicka Republika
 1971 Barijonovo vencanje
 1971 Don Kihot i Sanco Pansa
 1970 Dan koji treba da ostane u lepoj uspomeni
 1970 Engleski onakav kakav se govori
 1970 Farsa o Patlenu
 1969 Daleko je Australija
 1969 Kod zelenog papagaja
 1969 Sluzavka
 1969 Father by Force
 1969 Bog je umro uzalud
 1968 Pusti snovi
 1968 Stubovi drustva
 1967 Zlatna pracka
 1966 Orlovi rano lete
 1964 Мaрш нa Дрину
 1964 Put oko sveta
 1963 Cutljiva zena
 1962 Dr
 1960 The Dreams Came by Coach
 1957 Pop Ćira i pop Spira
 1956 Poslednji kolosek
 1954 Sumnjivo lice
 1948 Sofka