img03

Milorad Marković

Milorad Marković rođen 3 Maja , 1922 godine u Kraljevu, Srbija.

On je direktor fotografije, poznat po:

"Marš na drinu (1964)"
"Kamiondžije (1972)"
"Otpisani (1974)"

Filmografija:

 1983 Covek sa cetiri noge
 1975 Povratak lopova
 1975 Prokletinja
 1974-1975 Otpisani
 1974 Otpisani
 1974 Kavaljer u kuci
 1974 Nenadmasni kuvar
 1973 Gustav Husak u Jugoslaviji
 1973 Paja i Jare
 1972 Kamiondžije
 1972 Roman sa kontrabasom
 1971 Cep koji ne propusta vodu
 1971 Balada o svirepom...
 1970 Zarki
 1970 Burdus
 1969 Oseka
 1968 Comandamenti per un gangster
 1967 Hasanaginica
 1967 Dobar vetar 'Plava ptico'
 1966 The Soldier
 1966 Roj
 1966 The Boy Cried Murder
 1966 Zeugin aus der Hölle
 1964 Na mesto, gradjanine Pokorni
 1964 Mars na drinu
 1964 Covek iz hrastove sume
 1963 The Man in the Photograph
 1962 Šeki, pazi snima se
 1961 Karolina Rijecka
 1961 The Bag of Luck
 1961 Nema malih bogova
 1960 Zajednicki stan
 1959 Heaven Without Love
 1958 Factory B
 1958 Tri koraka u prazno
 1957 Aluminijum u gradjevinarstvu
 1957 INSA
 1957 Zemun - Grad u senci
 1957 Vatrogasni materijali Jugoslavije
 1957 Smotra nase poljoprivrede
 1956 Gradjevinske masine
 1956 Building mashines - made in Yugoslavia
 1956 Automehanika - Split (
 1956 Splitska industrija cementa
 1956 Sviraj mi Teskoto
 1955 Turisticki ribolov
 1955 Di je moj Split
 1955 Radovanov portal
 1955 Tehnicka radnja 'Beograd'
 1955 Osijecki sajam
 1955 Novosadska industrija
 1954 Letnje igre u Dubrovniku
 1954 Kisni period
 1954 Tehnicka radnja
 1954 Bratstvo i Jedinstvo
 1954 Jugoplastika
 1954 Vagoni
 1954 Jovan Jovanovic-Zmaj
 1953 Pozari u gradu
 1953 Kljuc
 1953 Kosmaj
 1950 Crveni cvet
 1948 Zivot je nas
 1947 Smotra mladosti
 1946 Balkanske igre