img03

Tomislav Pinter

Tomislav Pinter (16 Jun, 1926, Zagreb, Hrvatska - 15 Avgust, 2008) je bio direktor fotografije, poznat je po njegovom radu na:

"Sabirni centar (1989)"
"I even met happz gypsies (1967)"
"Transylvannia 6-5000 (1985)"

Filmografija:

 2006 Crveno i crno
 2006/I Libertas
 2005/I Kontakt
 2003 The World's Greatest Monster
 2000 Mokus
 1996 Andjele moj dragi
 1995 Carmen
 1994 Each Time We Part Away
 1992 Landslide
 1992 Luka
 1991 Praznik u Sarajevu
 1991 Memories of Midnight
 1990 Artificial Paradise
 1990 Gluvi barut
 1990 Destroying Angel
 1989 Djavolji raj
 1989 Sabirni centar
 1988 Mask of Murder
 1988 Intrigue
 1988 Manifesto
 1988 Crusoe
 1988 The Dirty Dozen: The Fatal Mission
 1988 Dirty Dozen: The Series
 1987 The Girl
 1987 The Dirty Dozen: The Deadly Mission
 1985 The War Boy
 1985 Transylvania 6-5000
 1985 Hey Babu Riba
 1985 Od petka do petka
 1985 Soldatska balada
 1984 Kako se kalio narod Gornjeg Jaukovca
 1984 O pokojniku sve najlepse
 1984 Stefica Cvek u raljama zivota
 1984 Dediscina
 1984 U raljama zivota
 1984 Die Nacht der vier Monde
 1983 Timocka buna
 1983 Kiklop
 1982 Kiklop
 1982 Twilight Time
 1981 Gazija
 1981 Montenegro
 1981 Samo jednom se ljubi
 1980 Dovidjenja u sledecem ratu
 1980 Hajduk
 1980 Petrijin venac
 1979 Secam se
 1979 Trazenja
 1979 Povratak
 1979 Novinar
 1978 Ko zorijo jagode
 1978 Ljubav u jedanaestoj
 1978 Roko i Cicibela
 1978 Tamo i natrag
 1977 Portret Bena Zupancica
 1977 Zadnja solska naloga
 1977 Mecava
 1977 Hajducka vremena
 1976 Ljudi s repom
 1976 Navip
 1976 Udovistvo Karoline Zasler
 1976 Pogled iz potkrovlija
 1976 The Spy Who Never Was
 1976 Private Vices, Public Pleasures
 1976 Od koljevke pa do groba najljepse je djacko doba
 1975 The Waiting
 1975 Kuca
 1975 Pavle Pavlovic
 1974 Basna
 1974 Noz
 1974 Steppenwolf
 1974 Strah
 1974 Drveni sanduk Tomasa Vulfa
 1974 Gotika i renesansa Jadran
 1974 Romanika - umjetnost na tlu Jugoslavije
 1974 Slovenska gotika
 1974 Dream
 1973 Sutjeska
 1973 Timon
 1973 Common Anti-Fascist Council of the National Liberation of Croatia
 1972 Mandrin
 1972 Predgradje
 1972 Antika
 1972 Prethistorija - metalna razdoblja
 1972 Rani srednji vijek
 1971 London
 1971 Nokaut
 1970 Jedanaesta zapovijed
 1970 Put u raj
 1970 The Gamblers
 1969 The Merchant of Venice
 1969 La cattura
 1969 Bitka na Neretvi
 1968 The Body
 1967 Cetvrti suputnik
 1967 The Birch Tree
 1967 I Even Met Happy Gypsies
 1966 Anabelin san
 1966 Monday or Tuesday
 1966 Kabina
 1966 Pravda
 1966/I Rondo
 1965 Cirkus Rex
 1965 Covik od svita
 1965 Kljuc
 1965 Three
 1964 Pravo stanje stvari
 1964 Prometej s otoka Visevice
 1964 Sluzbeni polozaj
 1963 Double Circle
 1962 Ivo Andric
 1962 Telefon
 1962 Rana jesen
 1961 Abeceda straha
 1960 Uradi sam
 1960 Point 905
 1959 Opasnosti pri radu u lukama
 1958 Nesporazum
 1956 Gorski kotar
 1955 Little Jole
 1954 Stihija je savladana
 1953 Sa novom tehnikom
 1951 Za njih ne postoje prepreke
 1951 Radi onog jutros

Filmovi: Hajduk
Serije: