img03

Divna Jovanović

Divna Jovanović (3 Decembar, 1939, Beograd, Srbija - 24 Januar, 1991) je bila kostimograf, režiser i pisac, poznata po:

"Otac na službenom putu (1985)"
"Lepota poroka (1986)"
"Majstor i Margarita (1972)"

Filmografija:

 1994 Skerco
 1992 Aleksa Santic
 1991 Moj brat Aleksa
 1989 Iskusavanje djavola
 1989 Seobe
 1987 Ivanov
 1987 Oktoberfest
 1987 Zaljubljeni
 1986 Price sa kraja hodnika
 1986 Svecana obaveza
 1986 Vestica
 1986 Lepota poroka
 1985 Sudbina umetnika-Djura Jaksic
 1985 Tombola
 1985 Hey Babu Riba
 1985 Otac na sluzbenom putu
 1985 I to ce proci
 1985 Orkestar jedne mladosti
 1984 Banjica
 1984 Provincija u pozadini
 1984 Čudo neviđeno
 1983 Razvojni put Bore Snajdera
 1983 Dani AVNOJ-a
 1982 Lov na miseve
 1982 Koze
 1982 Spanac
 1982 Smrt gospodina Goluze
 1980 Deset najlepsih dana
 1980 Tren
 1979 Gospodin Dimkovic
 1978 Bosko Buha
 1978 Slucaj u tramvaju
 1978 Tren
 1978 Povratak otpisanih
 1978 Bosko Buha
 1977 Crni dani
 1976 Frontas
 1976 Gresno dete
 1976 Metak u ledja
 1976 Murtalov slucaj
 1976 Poslednje nazdravlje
 1976 Spiritisti
 1976 Vlajkova tajna
 1976 Povratak otpisanih
 1975 Pesma
 1974 Partizani
 1974 Partizani
 1973 Poslednji
 1972 Kisa
 1972 Majstor i Margarita
 1971 Od svakog koga sam volela
 1971 Mlad i zdrav kao ruza
 1970 Biciklisti
 1969 Cross Country
 1969 Vrane
 1968 Višnja na Tašmajdanu
 1967 Bokseri idu u raj