img03

Dušan Ninkov

Dušan Ninkov rođen 25 Juna, 1945 godine u Subotici, Vojvodina, Jugoslavija, je direktor fotografije, poznat po svom radu na:

"Stići pre svitanja (1978)"
"Veliki transport (1983)"
"Granica (1990)"
"Lipanjska gibanja (1969)"

Filmografija:

 2004 Da nije ljubavi, ne bi svita bilo
 2000 Beogradski Nonet in Concert
 1990 Granica
 1985 Vreme leoparda
 1984 Povratnik
 1984 Protiv struje
 1983 Veliki transport
 1981 Balada obesenih
 1981 Keramika, Kanjiza
 1981 Siroko je lisce
 1979 Dnevnik bekstva sa robije
 1979 Pobedicemo
 1979 Trofej
 1978 Cetiri godisnja doba
 1978 Pinki
 1978 Stici pre svitanja
 1976 Vetar sa pustare
 1976 Vrbas, grad u ravnici
 1976 Test
 1975 Pozorje '74
 1975 Stanica
 1974 Parlog
 1973 Kubikas
 1973 Nasa je pobeda
 1973 Privremeni zivot
 1972 Krst sa zvezdom
 1972 Zene dolaze
 1972 Licna opisivanja
 1971 70-te Sezonci
 1971 Ljubav nas je odrzala
 1970 Strajk
 1969 Lipanjska gibanja
 1969 Gasovod
 1969 Naftovod