img03

Mira Čohadžić

Mira Čohadžić je rođena 27. septembra 1930. u Beogradu. Ona je bila poznata filmska i pozorišna kostimografkinja. Umrla je u 71. godini, a iza nje su otali kostimi iz filmova "Ko to tamo peva (1980)", "Maratonci trče počasni krug (1982)", "Davitelj protiv davitelja (1984)", "Tango Argentini (1992)".
 
Filmografija:
 
 2002 Nasa mala redakcija
 2002 Zajednicko putovanje
 2002 Breg ceznje
 2002 Fazoni i Fore
 1999 Desanka
 1998 Dosije 128
 1998 Nedovrsena simfonija
 1998 Zla zena
 1997 Kabare 011
 1997 Our Englishwoman
 1997 Pokondirena tikva
 1997 Raste trava
 1996 Gospodja Kolontaj
 1996 Ivan
 1996 Tri majstora
 1995 Isidora
 1995 Pismo iz 1920
 1995 Provalnik
 1995 Sve ce to narod pozlatiti
 1994 Life and Literature - Danilo Kis
 1994 Milena iz Praga
 1994 Vreme praznih stranica
 1994 Zelja zvana tramvaj
 1993 Dijalog o monodrami 
 1993 Elektra 
 1993 Nadezda Petrovic
 1993 Niko nije savrsen
 1993 Bolje od bekstva
 1992-1993 Volim i ja nerandze
 1992 Knedle sa sljivama
 1992 Zlostavljanje 
 1992 Tango argentino
 1991 Brod plovi za Sangaj
 1991 Glineni golubovi
 1991 Velika mala matura 
 1990 Pod zrvnjem 
 1990 Pokojnik
 1989 Stremnicka
 1988 Leto
 1988 Rudi
 1988 Braća po materi
 1987 Mesto susreta Beograd
 1987 Milan - Dar
 1987 Pod rusevinama
 1987 Zivot u grobljanskoj 
 1987 Andjeo cuvar
 1986 Pokondirena tikva
 1986 Razvod na odredjeno vreme
 1985 Gospodjica Julija
 1985 Jack pot
 1984 Andric i Goja
 1984 Mein Gott! Naporna ali slatka sluzba Adolphine Froman
 1984 Poslednja avantura
 1984 Prokleta avlija 
 1984 Ubica
 1984 Davitelj protiv davitelja
 1983 Karlovacki dozivljaj 1889
 1983 Terasa 
 1982 Divlje meso
 1982 Jelena Gavanski
 1982 Nedeljni rucak
 1982 Maratonci trce pocasni krug
 1981 Kir Janja
 1981 Smrt pukovnika Kuzmanovica
 1980 Snovi, zivot, smrt Filipa Filipovica
 1980 Ko to tamo peva
 1979 Prva Srpska zeleznica
 1979 Vecera za Milicu
 1979 Zarudela zora na Moravi
 1979 To sam ja: Mira Stupica
 1978 Gospodja ministarka
 1978 Tigar
 1977 67. sastanak Skupstine Knezevine Srbije
 1977 Ancika Dumas
 1976 Dva drugara
 1976 Ukrstene reci
 1975 Ljubicice
 1975 Nagrada godine 
 1975 Svedoci optuzbe
 1975 Tanjir vrucih cvaraka
 1974 Florijanovic
 1974 Pisem, pisem stihove
 1973 Neven
 1973 Susedi
 1973 Paviljon broj VI
 1973 Nase priredbe
 1971 Apotekarica
 1970 Maksimetar
 1969 Stihovi
 1969 Velicanstveni rogonja
 1968 Bez treceg
 1968 Bracna postelja
 1968 Kalendar Jovana Orlovica
 1968 It Rains in My Village
 1964 Destination Death
 1961 Prvi gradjanin male varosi
 1960 Partisan Stories
 1960 The Fourteen Days