img03

Andrija Zafranović

Andrija Zafranović (Avgust 15, 1949, Maslenica, Hrvatska,Jugoslavija) je bio montažer, poznat po svom radu na:

"Arizona Dream (1992)"
"Time of the Gzpsies (1988)"
"Otac na službenom putu (1985)"
"Balkanski špijun (1984)"

Filmografija:

 2018 Probodeno vrijeme
 2017 Stvaranje sveta
 2016 The Constitution
 2015 Honey Night
 2015 Enklava
 2015 Bićemo prvaci sveta
 2014 Deca sunca
 2014/II Inferno
 2013 Segrt Hlapic
 2013 Gremo mi po svoje 2
 2013 Exit
 2012 Con Fidel, pase lo que pase
 2011 Stanje soka
 2011 Lahko noc, gospodicna
 2010 Going Our Way
 2010 Neke druge price
 2010 Neka ostane medju nama
 2009 A Call Girl
 2009 Hitna pomoc
 2008 Prelaz
 2008 Pejzaz br. 2
 2008 Citulja za Eskobara
 2007 It's Hard to Be Nice
 2007 I Have to Sleep, My Angel
 2007 Promeni me
 2006 The Border Post
 2005 Transit
 2005 Go West
 2004 The Society of Jesus
 2004 Suburbs
 2003 As a Bad Dream
 2003 Rezervni delovi
 2003 Rimejk
 2001 Poslednja volja
 2000 Je li jasno prijatelju?
 1998 Kupi mi Eliota
 1997 Mektup
 1997 Tri letnja dana
 1997 Felix
 1996 Chamchatka
 1996 Necista krv
 1995 Tamna je noc
 1993 Pun mesec nad Beogradom
 1992 Arizona Dream
 1991 Original falsifikata
 1991 Praznik u Sarajevu
 1991 Caruga
 1990 Jesenji dez
 1990 December Rain
 1990 Gluvi barut
 1989 Someone Else
 1988 Azra
 1988 Time of the Gypsies
 1988 Vecernja zvona
 1988 The Maverick
 1988 Haloa - praznik kurvi
 1987 Zivot radnika
 1987 Oktoberfest
 1987 Blanka Kolak's Love
 1986 Sonce sviti na visokem nebu
 1986 Heretic
 1986 Posljednji skretnicar uzanog kolosijeka
 1986 A Cormoran
 1986 Večernja zvona
 1986 Primoz Trubar
 1985 Christophoros
 1985 Drzanje za vazduh
 1985 Život je lep
 1985/I Ada
 1985 Otac na sluzbenom putu
 1984 Julius Kugi
 1984 Kraj rata
 1984 Jaguarov skok
 1984 Balkanski spijun
 1984 Čudo neviđeno
 1983 Boji
 1983 Jos ovaj put
 1983 Dih
 1983 Igmanski marš
 1983 Titan
 1982 Razseljena oseba
 1982 Srecno novo leto
 1981 Ante
 1981 Covek koji je pojeo vuka
 1981 Kraljevski voz
 1981 Svinjski otac
 1981 Tuga
 1979 Secam se
 1979 Cramp
 1978 Kvar
 1978 Ljubav u jedanaestoj
 1977 Zovem se Eli