img03

Emilija Kovačević

Emilija Kovačević (14 Avgust, 1955, Beograd, Srbija) je kostimograf, poznata po svom radu na:

"Bela lađa (2006)"
"Stižu dolari (2004)"
"Crni bombarder (1992)"
"Banović Strahinja (1981)"

Filmografija:

 2013 Milosrdni Andjeo
 2006-2009 Bela ladja
 2004-2006 Stizu dolari
 2000 Stari vruskavac
 1998 Dzandrljivi muz
 1997 Balkanska pravila
 1996 Sudbina jednog razuma
 1996 Necista krv
 1994-1995 Otvorena vrata
 1994 Novogodisnja prica
 1994 Rodjen kao ratnik
 1992 Koju igru igras
 1992 Zagreb-Beograd preko Sarajeva
 1992 Crni bombarder
 1992 Velika frka
 1991 Noc u kuci moje majke
 1991 Zaboravljeni
 1990 Pocetni udarac
 1990 Poslednji valcer u Sarajevu
 1990 Hajde da se volimo 3
 1989 Mister Dolar
 1989 Hajde da se volimo 2
 1989 Drugarica ministark
 1989 Metla bez drške
 1988 Neka cudna zemlja
 1988 Zaboravljeni
 1987 Iznenadna i prerana smrt pukovnika K.K
 1987 Kako zabavljati gospodina Martina
 1987 Soba 405
 1986 Medved 007
 1986 Dobro vece dzezeri
 1986 Sivi dom
 1986 Smesne i druge price
 1985 Daj mi krila jedan krug
 1985 Divlji vetar
 1984 Formula 1
 1984 Ne tako davno
 1983 Malogradjani
 1982 Sablazan
 1981 Bila jednom ljubav jedna
 1981 Pocnimo zivot iz pocetka
 1981 Stari Beograd
 1981 Banovic Strahinja
 1979 Srecna porodica
 1979 Osvajanje slobode
 1979 Srecna porodica
 1978 Sva cuda sveta