img03

Predrag Popović

Predrag Popović (3 Januar, 1943, Beograd, Srbija) je direktor fotografije, poznat po:

"W.R. Misterije Organizma (1971)"
"užička Republika (1974)"
"Oktoberfest (1987)"
"Tesna koža 3 (1988)"

Filmografija:

 2009 Neki cudni ljudi
 2002 Kordon
 1993 Pun mesec nad Beogradom
 1993 Policajac sa Petlovog Brda
 1992 Policajac sa Petlovog brda
 1991 Original falsifikata
 1991 Tesna koza 4
 1988 Tesna koža 3
 1988 Tajna manastirske rakije
 1987 Hajde da se volimo
 1987 Oktoberfest
 1987 Zaljubljeni
 1986 Protestni album
 1985 Ivo Andric - Zivot
 1984 Moljac
 1984 Dubrovnik od VI do XVIII veka
 1984 Kraj rata
 1983 Jos ovaj put
 1982 13. jul
 1981 Duvanski put
 1981 Ljubi, ljubi, al' glavu ne gubi
 1981 Erogena zona
 1980 Ikarus
 1980 Doslo doba da se ljubav proba
 1979 Ujed
 1979 Usijanje
 1978 Bijelo Dugme
 1978 Nije nego
 1978 Tigar
 1976 Frontas
 1976 Gresno dete
 1976 Spiritisti
 1976 Uzicka Republika
 1976 Mi smo mlada vojska Titova
 1975 Masina zivota
 1974 It's Hard Work to Build a City
 1974 Uzicka Republika
 1973 San Dr Misica
 1973 Mirko i Slavko
 1973 Nedeljno popodne na Grenlandu
 1973 Intervju sa predsednikom Islanda
 1973 Pohvala Islandu
 1973 Intervju sa Laxnessom
 1973 Paradoks o šahu
 1973 Pekmez od sljiva
 1973 Kronika jednog zlocina
 1972 Kako su se volele dve budale
 1972 Ubistvo u nocnom vozu
 1972 Stefan Decanski
 1971 Apotekarica
 1971 W.R. - Misterije organizma
 1971 The First Waltz
 1970 Beli zecevi
 1970 Neobavezno
 1970 Towards the Beginning
 1969 Obicno vece
 1969 Nedjelja
 1968 Stvar srca
 1962 Rondo
 1961 Suncokreti
 1961 Zemlja