img03

Kemal Hrustanović

Kemal Hrustanović (4 Oktobar, 1941, Gacko, Bosna i Hercegovina - 22 Avgust, 2007) je bio scenograf, poznat po:

"Grbavica (2006)"
"Welcome to Sarajevo (1997)"
"The Border Post (2006)"

Filmografija:

 2007 Živi i mrtvi
 2006 The Border Post
 2006 Esma's Secret - Grbavica
 2005 Paycheck
 2004 The Great Water
 2003 42 1/2
 2003 Leto u zlatnoj dolini
 2003 Fuse
 2003 Rimejk
 2002 September 11
 1997 The Perfect Circle
 1997 Welcome to Sarajevo
 1992 Aleksa Santic
 1992 Prokleta je Amerika
 1991 Praznik u Sarajevu
 1991 Moj brat Aleksa
 1990 Stanica obicnih vozova
 1989 Kuduz
 1988 Azra
 1987 Zivot radnika
 1987 Aenigma
 1987 Ovo malo duse
 1985 Ukazanje Gospe u selu Grabovica
 1985 Brisani prostor
 1984 Skretnicar
 1984 Ljetovanje na jugu
 1984 Veliki talenat
 1983/II Hasanaginica
 1983 Vatrogasac
 1982 Koze
 1981 Gazija
 1981 Ratni hljebovi
 1981 Zajedno
 1981 Sjecas li se Dolly Bell?
 1980 Corkan i Svabica
 1979 Buffet Titanic
 1979 Todora
 1979 Tale
 1978 Prica o kmetu Simanu
 1978 Ljubav i bijes
 1977 Porobdzije
 1975 Blago u duvaru
 1972 Voz za sjever, voz za jug

Filmovi: Karaula
Serije: