img03

Predrag Bambić

Predrag Bambić (Beograd, 7.8. 1958. -) je srpski filmski i TV snimatelj. Od 1977. do 1981. je studirao i diplomirao na Odseku za filmsku i TV kameru Fakulteta Dramskih umetnosti u Beogradu.
 
Od 1996.-2002. radio je za CNN International i u tom svojstvu snimio veliki broj reportaža i dokumentarnih TV filmova o gotovo svim, u tom periodu burnim i brojnim, događaja u regionu jugoistočne Evrope, uključujući ekskluzivno izveštavanje „uživo“ o događajima 5. oktobra 2000. i hapšenju Slobodana Miloševića.
 
Filmografija: 
 
2007. „Vilenjakova priča“
2006. “Agi i Ema“
2005. “Jug - jugoistok“m
2004. „Sokratova odbrana i smrt“
2004. “Japan danas”
2000. “Zemlja istine, ljubavi i slobode“
1999. “Jugoslavija, rat koji se mogao izbeći“ 
1996. “Nesporazum”
1994. “Japan, hod u budućnost”
1991. “Velika frka”
1990. “Čudna noć”
1989. „Strah“
1988. “Srećna Nova 1989.”
1988. “Dome, slatki dome”
1987. “Specijalno obrazovanje”
1985. “Lajbah, pobeda pod suncem“
1985. “Proleće je počelo”
1983. „Тitan“,
1981. “Lagani povratak”