img03

Slaven Došlo

Slaven Došlo je srpski pozorišni i filmski glumac, najpoznatiji po ulogama Jovana u filmu Panama (2015) i po ulozi Lazara u filmu Pored mene (2015).
 
Rođen 11. aprila 1991. u Somboru. Završio je Akademiju umetnosti u Beogradu u klasi glumice Mirjane Karanović.
Svoje prve uloge imao je kao pozorišni glumac u Pozorištu u Somboru. 
Prve zapaženije uloge na filmu ostvario je u filmu Stevana Filipovića, Pored mene, u kome tumači lik Lazara, geja koji pokušava da se izbori sa istinom u sebi, a u isto vreme prikrije svoj identitet i zaljubljenost u druga iz odeljenja.
 
Filmografija:
 
 2017 Biser Bojane 
 2016 Vojna akademija 3 
 2016 Sarajevo Songs of Woe 
 2016/I Fluffy 
 2016 Prvaci sveta
 2016 Melancholic drone 
 2016 Vlažnost 
 2015 Pored mene 
 2015 Izgleda da smo sami
 2015 Panama 
 2014 Urgentni centar 
 2011 Susret