img03

Miloš Samolov

Miloš Samolov (Beograd, 31. mart 1974) srpski je pozorišni i filmski glumac.
 
Rođen je 31. marta 1974. godine u Beogradu. Nakon osnovne škole upisuje Petu beogradsku gimnaziju i tu se javlja ljubav prema glumi. Svoje prve profesionalne korake ostvario je u pozorištu Dadov. S obzirom da se u glumačkim vodama snašao jako dobro, Miloš upisuje Akademiju umetnosti u Novom Sadu. Diplomirao je 1997. godine u klasi glumice Mire Banjac.
 
Filmografija:
 
 2017 Mamurluci 
 2015-2017 Komsije 
 2016 Sumnjiva lica 
 2016 Nemoj da zvocas! 
 2016 Stado 
 2016 Jesen samuraja 
 2016 Vere i zavere) 
 2015 Cizmasi 
 2015 Smrdljiva bajka 
 2015 Poslednji panteri 
 2015 Ko je kod Koje 
 2012-2015 Jagodici 
 2014 Jednaki
 2012-2014 Folk
 2014 Atomski zdesna 
 2013 Otvorena vrata 2 
 2012-2013 Nadrealna televizija 
 2013 Mamaros 
 2012 Smrt coveka na Balkanu 
 2012 Crna Zorica 
 2012 Zalet
 2011 Zene sa Dedinja
 2011 Parada 
 2010 Kuku, Vasa 
 2010 Sva ta ravnica 
 2009 Cekaj me, ja sigurno necu doci 
 2009 Beogradski fantom 
 2008 Citulja za Eskobara 
 2008 Nasa mala klinika 
 2008 Zaustavi vreme
 2007 S. O. S. - Spasite nase duse 
 2007 Ljubav, navika, panikaa
 2005-2007 Mešoviti brak
 2007 Crni Gruja
 2007 Crni Gruja i kamen mudrosti 
 2006 Ne skreci sa staze 
 2006 Sedam i po 
 2005 Flert 
 2004 Lift 
 2004 Kad porastem biću Kengur 
 2003 Jagoda u supermarketu
 2003 Mile vs. tranzicija