img03

Nataša Marković

Nataša Marković (Kruševac, 21. januar 1976) je srpska filmska, televizijska i pozorišna glumica.
 
Nataša Marković je rođena u Kruševcu 21. januara 1976. godine. Glumu je diplomirala na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Milenka Maričića i Branislava Mićunovića. Stalna je članica Beogradskog dramskog pozorišta od 2008. godine.
 
Fotografisala se za Srpsko izdanje časopisa Plejboj 2004. godine.
 
Popularnost je stekla ulogom Branke u televizijskoj seriji Lisice (2002 — 2003). Pored ove, zapažene uloge je ostvarila i u televizijskim serijama Bela lađa i Ono kao ljubav.
 
Filmografija:
 
2000. Nebeska udica 
2002. Ringeraja
2002 - 2003. Lisice
2004. Sivi kamion crvene boje Barbara
2004. Lift
2006. Sedam i po
2007. Maska
2006 - 2009. Bela lađa
2009 - 2010. Ono kao ljuba
2011. Parada
2011 - 2012. Cvat lipe na Balkanu
2012. Najlepša je moja zemlja
2013. Folk
2013. Falsifikator
2013. S/Kidanje
2013. Tesna koža 5
2013. Folk
2014. Otvorena vrata
2014. Urgentni centar
2015. Čizmaši
2015-2016 Komšije
 

 

Filmovi:
Serije: Komsije