img03

Lidija Vukicevic

Lidija Vukićević je rođena 20 jula 1962 godine u Kraljevu. Lidija je srpska glumica i političarka. Bila je narodni poslanik Srpske radikalne stranke.
Bila je udata za fudbalera Mitra Mrkelu sa kojim dobila sinove Andreja i Davida. Živela je jedno vreme u Americi, Turskoj i Holandiji, a danas je nastanjena u Beogradu. Jedno vreme su je novinari dovodili u emotivnu vezu sa generalom Nebojšom Pavkovićem
Najbolje je poznata po ulozi Violete Popadić, ćerke glavnih junaka iz srpske serije Bolji život. Počela je da glumi i u filmovima od 1985. kada je dobila ulogu u Žikinoj dinastiji. Tada je imala 22 godine i glumila je atraktivnu kućnu spremačicu Liliku. Dobijala je slične uloge u filmovima istog žanra kao što su Špijun na štiklama (1988) i Vampiri su među nama (1989), a glavnu ulogu, ulogu Lepe Rade, tumačila je u filmu Lutalica.
Ona se 2004. godine učlanila u Srpsku radikalnu stranku i postala jedan od njenih najistaknutijih članova. 2007. godine je postala i poslanik SRS u Narodnoj skupštini Republike Srbije. Za to vreme je obavljala funkciju zamenice predsednika Odbora za kulturu i informisanje.[4] Na toj poziciji je ostala do 2012. kada je skupština raspuštena, a stranka nije prešla cenzus na parlamentarnim izborima te godine. Maja 2012. je napustila radikalnu stranku.Sredinom 2015-te godine se vraća u Srpsku radikalnu stranku.