img03

Sinisa Pavic

Siniša Pavić je srpski scenarista, rođen 22. januara 1933. godine u Sinju. Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Beogradu 1956. godine. Prvi roman "Višnja na Tašmajdanu" nakon velikog uspeha pretočen je u scenario za istoimeni film. Njegov drugi roman "Vruć vetar" iz 1980. godine, adaptiran je za istoimenu TV seriju, a pored prikazivanja u našoj zemlji, prikazivana je i u Češkoj, Mađarskoj, Rumuniji, Bugarskoj i Austriji. U nekim zemljama proglašena je za najbolju TV seriju ikad prikazanu.
Autor je scenarija za filmove: "Višnja na Tašmajdanu" , "Otpisani" , "Avanture Borivoja Šurdilovića" , "Laf u srcu" , "Čudo neviđeno" , "Moljac" , "Nema problema" , "Poltron" , "Bolji život" , "Tajna porodičnog blaga" , filmski serijal "Tesna koža".
Napisao je četrnaest istorijskih TV drama i serijala. Autor je najgledanijih TV serija u istoriji RTS.
Od "Vrućeg vetra" preko "Boljeg života" , "Srećnih ljudi" , "Porodičnog blaga" , "Stižu dolari" , do serije "Bela lađa", Siniša Pavić ispisuje hronike našeg društva, priča o tome kako bi Srbi voleli da žive i kakav im je zapravo život.
Neobične sudbine, zanimljiva dešavanja u aktuelnom trenutku, živopisni likovi u izvođenju najboljih domaćih glumaca, gotovo tri decenije njegove serije čini gledanim i vanvremenski popularnim.
 
 
Filmovi: Laf u srcu, Cudo nevidjeno, Poltron
Serije: