img03

Milan Kalinić

Milan Kalinić (Beograd, 21. septembar 1972) srpski je televizijski voditelj i glumac.
Kalinić je rođen u Beogradu. Glumu je diplomirao na BK Univerzitetu, u klasi profesora Ivana Bekjareva.Svoju glumačku karijeru je započeo ulogom u filmu “Ptice koje ne polete”, a glumio je u 16 televizijskih serija i filmova. Milan Kalinić je glumio u predstavama JDP-a, Pozorišta “Boško Buha” kao i Zvezdara teatra. Završio je i pilotsku akademiju u Vršcu.
 
Publici je poznatiji kao televizijski voditelj, a karijeru voditelja je započeo emisijom “Leteći start”, a vodio je “Ruski rulet”, “Sve za ljubav” i rijaliti program “Veliki brat”. Bio je zaposlen u produkcijskoj kući Emoušon. Tokom 2011. i 2012. vodio je emisiju “Izađi na crtu“ na Prvoj srpskoj televiziji. Godine 2014. učestvovao je u šouu koji se emituje na Prvoj srpskoj televiziji Ples sa zvezdama, a nakon toga napustio Prvu srpsku televiziju i prešao na TV Pink gde je voditelj muzičkog talent-šoua Pinkove zvezde.
 
Oženjen je suprugom Sandrom sa kojom ima kćerku Teu i sina Vuka.
 
Pozorišne uloge:
 
Ko je ovde idiot?
Ožalošćena porodica
Ljubavnik velikog stila
Pevaj, brate
Pevaj, brate 2
 
Filmovi i serije u kojima je glumio: Ptice koje ne polete, Stršljen, Forma formalina, Porodično blago, Drugi čovek, Sve je za ljude, Porodično blago 2, Tajne običnih stvari, Država mrtvih, M(j)ešoviti brak, Zvezde ljubavi, Ljubav, navika, panika, Pare ili život, Ljubav i mržnja.
 
Filmovi:
Serije: Pevaj brate!