img03

Branislav Lečić

Branislav Lečić je rođen 25. avgusta 1955. godine u mestu Šapcu. Godine 1978. diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti kod profesora Minje Dedića. Pri veliki momemat u njegovoj karijeri bila je uloga u seriji „Sivi dom“.
Kada je imao prvu zapaženu ulogu u TV seriji Branislav je postao članom Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Branislav Lečić je glumio u preko 70 filmova, a koliko je talentovan svedoči i šta je za role u kojima je glumio često bio nagrađivan.
Pored televizije Branislav je glumio i u pozorištu, a oprobao se i u dečjem pozorištu u predstavi „Zmajovini pangalozi“. Iza njega su veliki projekti poput: „Montevideo, Bog te video“, „Vojna akademija“, „Porodično blago 2“, „Rođen kao ratnik“, „Holivud ili propast“…
Osim šta je poznat kao glumac Branislav je aktivan i u politici. Nakon velike pobede 2001. godine Branislav je osnovao pokret „Moja Srbija“ sa kojim se priključio Demohrišćanskoj stranci.
Od 2010. godine u braku je sa Ninom Radulović koja je od njega mlađa 31 godinu, a s kojom ima sina Lava.
Branislav se takođe upustio i u političke vode. Nakon pobede stranke demokratskih promena neko vreme je bio ministar za kulturu u vladi koju je predvodio Zoran Đinđić, a koja je izabrana 2001. godine. Na mestu ministra zadržao se sve do 2003. godine.