img03

Aleksandar Lokner

Aleksandar Saša Lokner je autor scenske i instrumentalne muzike, jedan od najboljih i najpoznatijih aranžera. Već 30 godina jedan je od Bajaginih Instruktora.
 
Samo ime Aleksandra Loknera asocijacija je na majstorije na klavijaturama, posebno sa Bajagom i „Instruktorima“, čiji je član od 1985. Njegova karijera, međutim, počela je mnogo ranije.
 
Od 6. osnovne  svira u drugarsko-ortačkim bendovima muziku koja se slušala na žurkama i igrankama u Zemunu. Seća se  i da se jedan od njih zvao „Toplotni proces“. U srednjoj školi i svirka i bendovi postaju ozbiljniji, pa se tako, u različitim grupama, sretao sa Vladom Negovanovićem, Nikolom Čuturilom, Igorom Popovćem…Najponosniji je na „Potop“, bend u kojem je sa trojicom drugara, za to vreme vrlo beskompromisno,svirao neko svoje poimanje fusion-jazz –rock-instrumentalne muzike. Imao je 16 godina i danas žali što delić  te atmosfere, zvuka i ljubavi kojim je zračila grupa na mnogobrojnim nastupima, nije sačuvan na nekom nosaču. Za to vreme,  završio je i srednju muzičku školu „Kosta Manojlović“ na klavirskom odseku.
 
U profesionalne vode ušao je već u trećem gimnazije,postavši član grupe „Galija“. Sa njima je u radio po mnogima najintrigantniji album ovog benda – „Bez naglih skokova“. Od ’85. je jedan od Instruktora pozitivne geografije. Uz to, sa dragim prijateljem i kolegom, Lazom Ristovskim, snimio je izuzetan duet-album „Naos“. Bavi se primenjenom,posebno scenskom muzikom. Generacije najmlađih posetilaca pozorišta „Boško Buha“ odrasle su na mjuziklima za koje je on radio muziku.
 
Filmovi: Uslovna sloboda
Serije: