img03

Aleksandar Simić

Aleksandar je rođen 1973. godine u Beogradu. Veći deo života proveo je na različitim adresama od Singapura do zapadne obale Sjedinjenih država. Kako su se menjale adrese na kojima je živeo, tako su se menjale i sfere njegovog interesovanja – od slikarstva do biologije, od književnosti do fizike. Završavajući treću godinu studija medicine, na nagovor prijatelja i uz opkladu odlučuje da polaže diferencijalne i prijemne ispite na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Dobija po sto poena na svakom od gotovo dvadeset ispita i završava kao prvi na svim prijemnim listama. Tako je  i “zvanično”, postao kompozitor. Počeo je profesionalno da se bavi pisanjem, izvođenjem i produkcijom sopstvene muzike, a njegov opus i reputacija su polako rasli.
U smislu kraće biografske reference izdvojili smo neka od Aleksandrovih zapaženijih dela:
 
Missa Solemnior  - posvećena žrtvama šizme, u povodu 950 godina raskola izmedju Istočne i Zapadne crkve (porudžbina Vatikana)
Portret maršala Žukova - poručen od strane Ruske federacije za proslavu 50 godina pobede nad fašizmom
 
Kaddish - Za ceremoniju dodele medalja Pravedni među narodima koje Izraelska drzava i Jad Vašem dodeljuju ljudima koji su spašavali živote Jevreja u drugom svetskom ratu
 
Remember  - u spomen žrtvama 11. septembra (tekst povodom 4. godišnjice napada na World Trade Center čitala državna sekretarka Kondeliza Rajs)
Filmovi: Đorđe Vajfert
Serije: