img03

Dubravka Drakić

Dubravka Drakić je rođena 25. juna 1976. godine u Podgorici, kao Dubravka Vukotić. Ona je glumica i direktorica Gradskog pozorišta iz Podgorice. U rodnom gradu završila je osnovnu i srednju školu, a 1999. godine diplomirala je na Fakultetu dramskih umetnosti na Cetinju, u klasi profesora Bore Stjepanovića. Javnosti je mnogo poznatija po ulozi Olge Radmilović u seriji Budva na pjenu od mora.
Od malena ju je interesovala gluma, a svoju ljubav pretočila je u profesiju, igrajući na scenama širom Crne Gore još od 1996. godine u projektima podgoričkog Gradskog pozorišta, Crnogorskog narodnog pozorišta i Centra za kulturu iz Tivta. Brojne nagrade koje je dobila uglavnom su vezane za uloge koje je ostvarila u predstavama za najmlađe, poput Crvenkape i Julije i Romea. U proteklih desetak godina glumila je još i u mnogim TV dramama, serijama, dokumentarnim i zabavnim programima, kao i u crnogorskim filmovima.
Već više od deset godina je angažovana na cetinjskom FDU, gde je od studenta demonstratora nekada, danas već saradnik, asistent i predavač na predmetima Gluma, Govor i Rad sa glumcem. Od aprila 2008. godine imenovana za direktoricu Gradskog pozorišta u Podgorici. 
Filmovi: Gorcilo
Serije: Budva na pjenu od mora