img03

Anita Mančić

Anita Mančić (Opština Zemun, 30. septembar 1968) je srpska glumica.
Više od dvadeset godina je na daskama i pred kamerama, a njen život nikada nije bio tema žute štampe, niti su je pratili skandali i tračevi. Ostvarila je nezaboravne uloge, njena moć transformacije je neverovatna. U braku je od 2001. godine, iako je sa svojim suprugom Bojanom, pre braka bila u vezi više od deset godina. Rođena je Zemunka, ali je dobar deo detinjstva provela u Pirotu...
 
Filmografija:
 
1988. Šta radiš večeras
1990. Zaboravljeni
1990. Početni udarac
1990. Kolubarska bitka
1991. Kuća za rušenje
1991. The Hottest Day of the Year
1992. Bulevar revolucije 
1993. Nameštena soba
1993. Gorila se kupa u podne
1994. Lettre pour L... 
1996. Filumena Marturano
1997. Tango je tužna misao koja se pleše
1999-2000. Porodično blago
2002. Porodično blago 2
2002. Novogodišnje venčanje
2003. Najbolje godine
2003. Naša mala redakcija
2004. Skela
2004. Lift Jelisaveta
2005. Buđenje iz mrtvih
2003. M(j)ešoviti brak
2006. Drugo stanje
2007. Bora pod okupacijom
2007. Uspavanka za dečaka
2007. Premijer Sofija
2008. Ljubav i drugi zločini
2007-2008. Ulica lipa
Filmovi: Gorcilo
Serije: Psi laju, vetar nosi