series_img

Pevaj brate!

Vote on IMDb
2011
Pevaj, brate! je komedija koja se bavi svetom pop i rok muzike, pevacima i muzicarima koji pokusavaju da pronadju sebe u okruzenju kojim dominira folk. Propali metalac Fajta, hiphoper U-Dzejl i pop pevac Marijan, trojica su izuzetno razlicitih muzicara.
 
Svaki od njih, na svoj način, pokusava da uspe u zemlji koja nema ni muzicku scenu, ni muzicku industriju, samo jedno veliko more talenata i antitalenata. Spojio ih je Fajtin studio i - beznadje. Fajti, propalom rokeru, diskutabilno uspesnom muzickom producentu, i sjajnom toncu je preko potreban novac, sto zbog gole egzistencije, sto zbog pritiska na koji njega vrsi njegova supruga, jer zeli da rodi bebu. Marijan i U-Dzejl pokusavaju da snime kakav-takav projekat kod Fajte, i naravno sukobljavaju se oko termina za snimanje. Fajta pokusava da ih pomiri, svestan da mora nekako da im uzme novac jer mu gazdarica stana, Silvana, dise za vratom zbog neplacene kirije.
 
Za divno cudo, to mu uspeva. Svadjajuci se oko termina, muzike i pogleda na svet, U-Dzejl i Marijan stvaraju nesto novo, krpeci medjusobno svoje problematicne talente. Kombinacija predstavlja neku sumanutu verziju epskog narodnog hip-hopa sa primesama pop refrena, i Fajta u tome vidi mogucu zaradu. Ali, i ne samo zaradu, on vidi mogucnost da se, zajedno sa njima, probije na estradu uz nesto sasvim novo. Tako nastaje ideja o projektu Zelena Grana.

Molimo Vas da aktivirate JavaScript